14:00

BK Walldia

Referat: Tölö IF - BK Walldia

Årets första tävlingsmatch i DM. Tölö IF i Kungsbacka.

Bussen rullade kl 11.00 från Wallevi. Glad och tacksam över att få möjligheten ifrån styrelsen att få anlita LK Buss dagen till ära och vår supportande chaufför Markus "Mackan" Nilsson. Tölö IF vann Division 3 Mellersta Götaland som nykomling (Grattis)

Inför matchen blev Hannes tvungen att gå på linjen i Svenska Cupen mellan Falkenbergs FF - Ytterhogdal. Dessutom blev Johan Green magsjuk under natten. En dynamo på mitten och en djupledshotande anfallare hade vi behövt dagen till ära när det bjöds på tuffast tänkbara motstånd.

Resultatet 4-0 är inte mycket att skriva om. 1-0 i halvtid där Tölö gör 1-0 i 38min. Vi hinner knappt blåsa igång andra halvlek
innan Tölö gör 2-0 där man hittar in i djupled med en bra boll, pass i sidled och bollen stöts in från nära håll.
Tölö är det bättre laget matchen igenom och vi får lägga 90% av vår energi och ork på att försvara oss.
Men det är en solid insats som stärker lagmoralen på alla sätt. Ett uppoffrande försvarsspel på alla 16man i 90min där Robban går i bräschen föredömligt, men hela backlinjen kvitterar ut bra betyg.

3-0 kommer i 66min och 4-0 i 80 min. Bänken luftas i andra halvlek och ingen faller ur ramen utan kämpar och sliter med god karaktär.

Efter 90 svettiga minuter på ett soldränkt Tingerbergsvallen är spelarna förtjänta av en god kycklingssallad och dricka på hemvägen. Tack Jonte & Gäddan!

Vi förlorade matchen men tog en moralisk lagseger där alla stod upp för varandra på ett uppoffrande och föredömligt sätt.

Ny match på lördag 12/3 kl 15.00 där vi tar emot Bua IF (Div 6) på Glänninge Konstgräs.